Asbestsanering

Asbestverwijdering
van A tot Z

Een asbestonderzoek of asbestverwijdering laten uitvoeren? Hofstra Dak en Wand zorgt voor de sanering van asbest en de renovatie van de objecten.  Asbest is schadelijk voor uw gezondheid. Daarom is het van belang om een ervaren professional in te huren voor het verwijderen er van. Hofstra Dak en Wand beschikt over de juiste certificeringen, waardoor u bent verzekerd van een veilige, milieuvriendelijke verwijdering van het asbest.

Wij verzorgen het volledige traject. Dit begint vaak met een asbestonderzoek en inventarisatie. Daarna doen we een vergunningsaanvraag en vervolgens saneren we het asbest volgens de geldende veiligheidsnormen. Wanneer het dak geheel asbestvrij is, kunnen we voor u het vervangende product monteren.

 

U kunt bij ons terecht voor de volgende werkzaamheden

  • Asbestonderzoek en -inventarisatie
  • Vergunningsaanvraag
  • Verwijderen en saneren van asbest
  • Complete renovatie van dak en wand
  • Leveren en installeren van zonnepanelen
  • Nieuwbouwprojecten
asbestsanering

Waarom is asbest schadelijk?

Asbest bestaat uit kleine vezels die door de lucht zweven. De asbestvezels kunnen na 15 tot 20 jaar vrijkomen, waar het loslaten van bindmateriaal in asbesthoudend materiaal het gevolg van is. De hergebondenheid in het asbest is dan verloren en er is kans op vrijkomende schadelijke stoffen. Helaas is het herkennen van asbestvezels erg lastig. De vezels zijn met het blote oog niet te zien en er zit geen specifieke geur aan. Wilt u toch zeker weten of u te maken heeft met asbest? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren.

Hechtgebonden of losgebonden asbestvezels

Er bestaan twee vormen van asbestvezels: hechtgebonden en losgebonden. Bij hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels vast in een ander product, zoals golfplaten of buizen van een waterleiding. Heeft u te maken met hechtgebonden asbestvezels? Dan hoeft u deze in de meeste gevallen niet meteen te laten verwijderen. Dit soort asbest zit vaak nog goed vast, waardoor u het niet kunt inademen. Wij raden het aan om het alsnog in de gaten te houden. Wilt u – in de toekomst – gaan verbouwen? Dan moet u de hechtgebonden asbestvezels alsnog laten verwijderen.

De losgebonden asbestvezels zijn vezels die niet verwerkt zitten in een ander materiaal. Het is zacht en breekt snel af, waardoor er regelmatig veel vezels vrijkomen. Het gezondheidsrisico is bij dit soort erg groot. Het komt regelmatig voor bij vloerbedekking en isolatieplaten.Laat dan zo snel mogelijk een onderzoek uitvoeren.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte op

Offerte opvragen